Techniek Experience HAVO en VWO

Van 16 tot en met 23 november 2022 organiseert Stichting TechNet Eemland in samenwerking met T is for Tech de Techniek Experience 2022 in de regio Eemland voor HAVO en VWO leerlingen in de onderbouw.

Lees verder »

 

Techniek ontdekken met de hololens

Vanaf oktober 2020 kunnen jongeren met de hololens aan de slag op het gebied van installatietechniek. Zo kunnen zij een warmtepomp installeren of een koelkast monteren. Ook voor de bouw worden programma's voor de hololens ontwikkeld.

Lees verder »

 

Samenwerken in de regio aan Sterk Techniekonderwijs

Stichting TechNet Eemland is het netwerk waar technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid, brancheorganisaties en opleidingsbedrijven in de regio Eemland elkaar ontmoeten. Behoeften worden gepeild, organisaties met elkaar in contact gebracht. Gezamenlijk worden ideeën op het gebied van de ontwikkeling van technisch onderwijs uitgewerkt.

Lees verder »

 

VMBO Week van de Techniek 2020

Ruim 1400 VMBO leerlingen maakten in de week van 20 tot en met 24 januari 2020 kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Leerlingen waren te gast op locatie Wereld van Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort. Hier gingen zij actief aan de slag met korte technische workshops. Leren door ervaren was het doel!

Lees verder »

 

Lassimulatie Challenge

Leerlingen vroeg positief laten kennismaken met techniek is een voorwaarde om in de toekomst de uitvoerende techneuten te hebben.

Lees verder »