Techniek ontdekken met de hololens

Vanaf oktober 2020 kunnen jongeren met de hololens aan de slag op het gebied van installatietechniek. Zo kunnen zij een warmtepomp installeren of een koelkast monteren. Ook voor de bouw worden programma's voor de hololens ontwikkeld.

Lees verder »

 

Samenwerken in de regio aan Sterk Techniekonderwijs

Stichting TechNet Eemland is het netwerk waar technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid, brancheorganisaties en opleidingsbedrijven in de regio Eemland elkaar ontmoeten. Behoeften worden gepeild, organisaties met elkaar in contact gebracht. Gezamenlijk worden ideeën op het gebied van de ontwikkeling van technisch onderwijs uitgewerkt.

Lees verder »

 

VMBO Week van de Techniek 2020

Ruim 1400 VMBO leerlingen maakten in de week van 20 tot en met 24 januari 2020 kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Leerlingen waren te gast op locatie Wereld van Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort. Hier gingen zij actief aan de slag met korte technische workshops. Leren door ervaren was het doel!

Lees verder »

 

Techniek Experience

In de week van 16 tot 20 november 2020 organiseert Stichting TechNet Eemland in samenwerking met T is for Tech de Techniek Experience 2020 in de regio Eemland. Ondanks dat de corona regels zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit de scholen impact hebben, wordt er toch een beperkt programma gerealiseerd voor havo leerlingen uit de regio.

Lees verder »

 

Robotica voor iedere VMBO leerling

Leerlingen laten beleven dat ze waardevol zijn voor anderen, dat kennis delen en anderen daarmee kunnen helpen ontzettend gaaf is. Robotica is hierbij een dankbaar middel, het is relevant om hier iets van te weten en leerlingen werken graag met robots.

Lees verder »

 

Lassimulatie Challenge

Leerlingen vroeg positief laten kennismaken met techniek is een voorwaarde om in de toekomst de uitvoerende techneuten te hebben.

Lees verder »

 

Operatie Instroom Workforce Energietransitie

Dit initiatief versterkt de inhoudelijke koppeling van het onderwijs met het bedrijfsleven op het vlak van energiebesparing en duurzame energietoepassingen. Op dat vlak staat het onderwijs in veel gevallen nog in de kinderschoenen en wordt aan leerlingen onvoldoende inzicht gegeven in moderne technologie, in de bijbehorende beroepsprofielen en in de maatschappelijke bijdrage die technici kunnen leveren.

Lees verder »

 

First Lego League

​De FIRST® LEGO League is een wedstrijd die jongeren van 9 t/m 14 jaar jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Lees verder »